Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vnitropodnikové směrnice obchodních korporací
Vymazalová, Tereza ; Daňha, Jaroslav (oponent) ; Pěta, Jan (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá vnitropodnikovými směrnicemi české obchodní korporace. První část obsahuje teoretická východiska pro vnitropodnikové směrnice, pro zaměstnance a pro odměňování zaměstnanců. Ve druhé části bakalářské práce je představena a analyzována společnost Sezako Prostějov s. r. o. a současné směrnice této společnosti. Třetí část je zaměřena na vytvoření kompletního mzdového řádu pro společnost Sezako Prostějov s. r. o.
Vnitropodnikové směrnice obchodních korporací
Veselá, Natálie ; Bělušová, Kristýna (oponent) ; Pěta, Jan (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou vnitropodnikové směrnice pro konkrétní vybranou společnost. Práce je rozdělena na teoretickou, analytickou a návrhovou část. První část přibližuje problematiku vnitropodnikových směrnic a zabývá se objasněním základních pojmů, které jsou důležité při zpracování návrhové části. Ve druhé části práce jsou uvedené základní informace o společnosti a provedena analýza vybraných ukazatelů a zhodnocení současného stavu konkrétní vnitropodnikové směrnice společnosti. V poslední části je vytvořen návrh vnitropodnikové směrnice - mzdového řádu, který se zabývá nastavením pravidel odměňování a hodnocení pracovníků společnosti.
Vnitropodnikové směrnice obchodních korporací
Vymazalová, Tereza ; Daňha, Jaroslav (oponent) ; Pěta, Jan (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá vnitropodnikovými směrnicemi české obchodní korporace. První část obsahuje teoretická východiska pro vnitropodnikové směrnice, pro zaměstnance a pro odměňování zaměstnanců. Ve druhé části bakalářské práce je představena a analyzována společnost Sezako Prostějov s. r. o. a současné směrnice této společnosti. Třetí část je zaměřena na vytvoření kompletního mzdového řádu pro společnost Sezako Prostějov s. r. o.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.